Twinkle | Digital Commerce

Buckaroo met Payconiq in online mobiel betalen

2018-05-03
1000562
  • 1:11

Payment Service Provider(PSP) Buckaroo gaat samenwerken met de mobiele betaalapp Payconiq. Met de samenwerking kunnen webwinkeliers die Buckaroo gebruiken, Payconiq aanbieden in de check-out.

Payconiq, dat sinds de overname van het Luxemburgse Digicash Payments in de gehele Benelux actief is, is een nieuwe betaalmethode waarmee met de smartphone aan vrienden, in winkels, horeca en webshops betaald kan worden.

Het systeem werd in 2015 in het leven geroepen door de ING, inmiddels zijn er meerdere Belgische en Nederlandse banken, waaronder Rabobank, ASN Bank en Regiobank, bij de dienst aangesloten. ABN Amro gaf eerder aan uit Payconiq te stappen, de bank ziet meer in zijn eigen applicatie Tikkie.

'Binnenkort zullen alle consumenten Payconiq kunnen gebruiken, ongeacht bij welke bank men zit. Ons doel is pas bereikt als we de grootste aanbieder zijn van mobiel betalen', verklaart ceo Guido Vermeent van Payconiq.

Vooruitlopend

Volgens Jelle Hoes, cto bij Buckaroo, was de betaalpovider meteen om toen ze de techniek achter Payconiq zagen. 'Payconiq is vooruitlopend op de toekomst. Het is niet gebouwd op bestaande betaalmethoden, maar er ligt een directe connectie met de banken.'

Exclusieve test

ING kondigde in januari een test aan met Payconiq. Zo'n 20.000 rekeninghouders van ING en Rabobank konden sinds begin dit jaar exclusief de app alvast uitproberen. Payconiq bereidt zich momenteel voor op een landelijke lancering later dit jaar. In België en Luxemburg zijn inmiddels zo'n 50.000 winkels aangesloten bij de applicatie.