Twinkle | Digital Commerce

Vliegtickets.nl lanceert mobiele ticketvergelijker

2017-11-09
183188
  • 1:12

Vliegtickets.nl, een van de grootste e-commerce bedrijven van ons land, heeft een iPhone-app gelanceerd waarop prijzen van vliegtickets kunnen worden vergeleken. Het bedrijf claimt de eerste Nederlandse aanbieder te zijn van een mobiele ticketvergelijker.

Volgens managing director Diederik Rus zag Vliegtickets.nl het mobiele sitebezoek in een jaar tijd met 55 procent groeien: ‘Verreweg de meeste mobiele bezoekers komen binnen via de iPhone. Vandaar de lancering van deze nieuwe app’.

'Onafhankelijk en compleet'
Rus benadrukt dat Vliegtickets.nl ook lowcost maatschappijen meeneemt in de mobiele vergelijkingen: ‘Doordat wij alle maatschappijen meenemen in de vergelijking geeft onze app als enige een echt onafhankelijke én complete vergelijking voor het reserveren van vliegtickets’, aldus de managing director in een persbericht.

Boeken
De applicatie van Vliegtickets.nl is gratis te downloaden in de App Store. Na het ingeven van de gewenste route en reisperiode krijgt de gebruiker mogelijke vluchten voorgeschoteld, waaruit hij kan selecteren. Boeken binnen de app kan niet: de klant wordt voor het sluiten van een transactie verwezen naar een telefoonnummer dat met één druk op het scherm kan worden gebeld:Twinkle100
Met een jaaromzet van 95 miljoen euro in 2009 bezet Vliegtickets.nl de 16 plaats in de laatste Twinkle100. De ticketaanbieder was genomineerd voor een publieksprijs in de categorie vliegtickets bij de Thuiswinkel Awards, maar zag die onderscheiding twee weken geleden naar Transavia.com gaan.