Twinkle | Digital Commerce

Time Bomb Deals: mobiele coupons voor snelle beslissers

2017-05-27
180101
  • 1:17

In de Verenigde Staten is met Time Bomb Deals een nieuwe speler opgestaan in het veld van couponsites. Time Bomb Deals toont lokale aanbiedingen, die soms maar 15 minuten geldig zijn. The deal of today is so yesterday’.

Time Bomb Deals heeft een iPhone-applicatie gelanceerd die vooralsnog alleen aanbiedingen in en rond de Amerikaanse stad Denver toont. Afhankelijk van hun locatie, krijgen downloaders van de app bepaalde deals voorgeschoteld van retailers in de buurt. Gebruikers kunnen zelf aangeven binnen welke straal rondom hen de aanbieders zich moeten bevinden.

Scherpere kortingen
De Time Bomb Deals zijn minimaal 15 minuten en maximaal 12 uur geldig. Het bedrijf belooft scherpere kortingen dan Groupon en LivingSocial doorgaans bieden. Medeoprichter Brittany Russel zegt tegen vaktitel Internet Retailer dat retailers bovendien zelf kunnen bepalen wanneer ze bepaalde deals ‘aan’ of ‘uit’ zetten. Ze wijst er verder op dat Time Bomb Deals geen percentage van het kortingsbonbedrag afroomt, maar dat het bedrijf werkt met een vaste fee.

Ad hoc
Door gebruik te maken van de gps-functie van smartphones kunnen kortingsites hyperlokale, kortlopende en zeer scherpe aanbiedingen voorschotelen. Retailers kunnen nagenoeg had hoc bepaalde producten of diensten in de aanbieding doen om verkeer naar hun winkels te trekken, bijvoorbeeld in daluren bij slecht weer.

Instant Deals
LivingSocial, mondiaal de grootste concurrent van marktleider Groupon, startte onlangs al een proef met Instant Deals, een concept dat lijkt op dat van Time Bomb Deal.