Twinkle | Digital Commerce

CheapTickets investeert in mobiel boeken

2017-10-05
203192
  • 1:10

CheapTickets heeft zijn iPhone-applicatie uitgebreid met een boekingsmogelijkheid. Wie een vliegticket boekt via de app, krijgt automatisch vluchtnotificaties toegestuurd bij wijzigingen in het vluchtschema.


Brandmanager Lieke Fransen laat weten dat 90 procent van Cheaptickets' mobiele verkeer afkomstig is van iPhones en iPads. Met de update van de mobiele app, gemaakt voor iPhone maar compatible met iPad, kunnen klanten direct boeken en betalen met creditcard, iDeal of PayPal.  

Karwei
CheapTickets had al een iPhone-applicatie, maar die was informatief van aard. Fransen tegen Twinkle: ’Denk aan vluchtinformatie en -notificaties, weerinfo et cetera. Met de update hebben we er een boekingsmodule aan toegevoegd. Onze site is nog niet geoptimaliseerd voor smartphones of tablets, dus dit is wel een belangrijke stap. Het wordt eenvoudiger, sneller en dus klantvriendelijker om mobiel bij ons te boeken. Dat gebeurde al wel, maar dat was best een karwei.’
 
Testen en optimaliseren
Hoeveel van CheapTickets’ boekingen straks via mobiele apparaten zullen verlopen, kan Fransen niet zeggen: ‘We willen de eerste fase gebruiken om te testen en te optimaliseren. Pas daarna kunnen we misschien dergelijke prognoses maken en ambities uitspreken.’

Travix
CheapTickets, naar omzet de zevende reisverkoper van Nederland in 2010 (Travel Top 30 van de Twinkle100), is onderdeel van Travix. De BCD-dochter zag het aantal boekingen in 2011 met de helft stijgen, mede als gevolg van de overname van EasyToBook.