Twinkle | Digital Commerce

Prijs voor beste mobiele shop bij Thuiswinkel Awards

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:34

Voor de tiende keer worden in maart 2011 de Thuiswinkel Awards uitgereikt. Nieuw is de vakprijs voor Beste Mobiele Webwinkel van Nederland. De Beste Webwinkel van Nederland dingt mee naar de eerste European E-commerce Awards, in mei 2011 uitgereikt in Barcelona.

De Thuiswinkel Awards kennen in de tiende editie drie vakprijzen, voor de beste webwinkel, de beste startende webwinkel en, voor het eerst, voor de beste mobiele webwinkel of shopapplicatie. Voor eerstgenoemde prijs baseert de jury zijn oordeel op een benchmarkonderzoek van GfK en Jungle Minds, in opdracht van zowel De Stichting Nationale Thuiswinkel Awards als het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD).

De Innovatie Award en Supplier Innovatie Award, die vorig jaar ten deel vielen aan respectievelijk Thuisbezorgd.nl en Kiala Nederland, worden dit jaar niet uitgereikt.

Publieksprijzen
Naast de drie vakprijzen worden er in 24 categorieën publieksprijzen vergeven, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen XS Shops (met een jaaromzet lager dan 3 miljoen euro) en XL shops (meer dan 3 miljoen euro jaaromzet). De XS winnaars, die worden gehuldigd op 3 maart 2011, komen voort uit de rapportcijfers van Nederlandse consumenten.

In de XL-categorie volgt na de rapportcijferronde nog een stemronde, waarbij consumenten hun favoriet kunnen aanwijzen. De combinatie van rapportcijfers (kwalitatief) en aantal stemmen (kwantitatief) bepaalt wie de winnaars worden onder de grote webwinkels. Op 24 maart worden ze gelauwerd op het traditionele Thuiswinkel Awards Gala in Grand Hotel Huis ter Duin.

Global E-commerce Summit
In Noordwijk worden op 24 maart ook de vakprijswinnaars bekend gemaakt. De Beste Webwinkel van Nederland zal acte de présence geven bij de European E-commerce Awards, die tijdens de Global E-commerce Summit in Barcelona (23 tot en met 25 mei 2010) worden uitgereikt.

Aanmelden
Nederlandse webwinkels kunnen zich nog tot 14 januari aanmelden om mee te dingen naar de Thuiswinkel Awards.