Twinkle | Digital Commerce

Amazon naar Frankrijk met schoenensite

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

Amazon investeert in de expansie van zijn schoenwinkel Javari. Na de Japanse en Britse markt heeft Amazon nu ook de Franse markt betreden. Het hier vrij onbekende weblabel Javari timmert in Amerika aan de weg als Endless.com.

Endless.com was eind 2006 de eerste website die Amazon onder een andere dan de eigen vlag lanceerde. De site bestaat in Amerika succesvol naast Zappos.com, de schoenwinkel die Amazon vorig jaar overnam.

Sarenze, Sparto, Causseau
Buiten Amerika probeert Amazon dus met Javari een positie te claimen in het almaar drukker wordende schoensegment online. In Frankrijk gaat Javari.fr de concurrentie aan met Sarenze en Spartoo, die volgens Excitingcommerce.com zijn verwikkeld in een hevige strijd om de ‘Europese Zappos’ te worden. Ook de grote schoenketen Causseau meldde zich recent op het Franse strijdtoneel.

Barndos, Zalando, Sjoez.nl
De tijd zal uitwijzen of Amazon zijn schoenlabel Javari ook in Nederland zal lanceren. Ondertussen groeit het aantal online-schoenverkopers in ons land sterk. De internationale pure players Brandos en Zalando meldden zich hier kort geleden. Vorige week lanceerde een groep investeerders Sjoez.nl, een web only initiatief van eigen bodem.