Twinkle | Digital Commerce

Bol.com zet nieuwe stappen in digitaal lezen

2017-11-08
180101
  • 1:32

Bol.com lanceert komende week een e-reader die voor minder dan 100 euro over de digitale toonbank gaat. Daarnaast komt een applicatie van Bol.com beschikbaar voor de Galaxy Tab, een tabletcomputer die Samsung morgen in ons land introduceert.

Daniel Ropers, directeur van Bol.com, kondigde de verkoop van de goedkope e-reader aan in het programma Uitgesproken WNL. Daarin herhaalt Ropers dat e-readers (‘tienduizenden’) en e-books (‘honderduizenden’) tien keer zoveel worden gekocht als Bol.com bij de Nederlandse introductie van digitaal lezen had verwacht.

Volgende week neemt Bol.com een e-reader in zijn assortiment op die 99 euro gaat kosten, inclusief tien boeken aldus Ropers in de uitzending van WNL:

Boekblad meldt dat Bol.com's nieuwe e-reader op zichzelf geen 99 euro zal kosten, maar dat lezers het apparaat cadeau krijgen bij een bundel van tien e-books. Volgens Mediafacts.nl gaat het waarschijnlijk om de Aluratek Libre van Weltbild.

Deal met Samsung
Om digitaal lezen nog een andere impuls te geven, heeft Bol.com een deal gesloten met Samsung, dat morgen zijn Galaxy Tab op de Nederlandse markt brengt. Androidworld.nl schrijft: 'Er zal een speciale applicatie verschijnen van Bol.com op de Tab waarmee je e-books kunt aankopen en downloaden. Deze app zal gebruikmaken van dezelfde inloggevens en database als de website, dus titels die je al aangeschaft zou hebben zijn gelijk beschikbaar op de Tab.'

Lokale content
Ook Nrc.next nam Samsungs uitnodigigng aan om de Galaxy Tab van lokale content te voorzien: wie de tablet koopt, krijgt acht weken lang gratis digitale toegang tot Nrc.next.