Twinkle | Digital Commerce

EBay zoekt makkers in strijd tegen fabrikanten

2017-05-27
169131
  • [nieuws]
  • 0:56

EBay heeft zijn Europese gebruikers per mail opgeroepen een petitie te tekenen. Het handelsplatform vraagt aandacht voor dedrempels die merkfabrikanten opwerpen tegenonline-verkoop.

EBay hoopt dat Europese beleidsmakers de handschoen zullen oppakken eniets doen tegen de praktijken van fabrikanten. Vaak zoudendie de vermeendeverkoop van nepartikelen als gelegenheidsargument gebruiken om de handel op eBay te verbieden.

Blokkeren
Het team van eBayschrijft: 'Deze merken zijn er in werkelijkheid op uit om de verkoop van al hun producten op onze site te blokkeren, of deze nu nieuw, tweedehands, echt of namaak zijn. Het gaat niet alleen om luxeobjecten, maar ook om alledaagse producten zoals kinderspeelgoed, elektronische apparatuur, grasmaaiers en kinderwagens. Als we andere merkeigenaren ervan willen weerhouden om vergelijkbare stappen te zetten, moeten we nu actie ondernemen.'

Volgensde veilingsiteis vorig jaar 'slechts 0,15 procent' van de aangeboden producten als mogelijke namaak gerapporteerd. EBay, dat het aantal transacties in het afgelopen kwartaal opnieuw zagafnemen, heeft al een aantal rechtszaken tegen fabrikanten achter de rug. Afgelopen mei won het bedrijfnog een zaak van L'Oral inBelgi, na een eerdere overwinning op het cosemeticaconcernin Frankrijk.