Twinkle | Digital Commerce

Finse toepassing maakt bands tot webwinkelier

2017-05-27
170130
  • [nieuws]
  • 0:50

Begonnen als online-platform waarop gezelschappen onderlinge geldstromen kunnen verrekenen, is het Finse Scred inmiddels uitgegroeid tot een aanbieder van laagdrempelige webwinkels.

Scred, afgeleid van screet credit, biedt net als bijvoorbeeld BillMonk en Wigadoo een online-toepassing om uitgaven en inkomsten van individuen binnen een groep te vereffenen.

Virtueel bedrijf
Deze basale Pools feature vormt de basis voor een uitgebreidere dient met de naam MiniCorps. Zoals de naam doet vermoeden, kunnen gebruikers hier acteren als een klein bedrijf. MiniCorps, zolang het in bèta is gratis te gebruiken, verwerkt niet alleen een overzicht van onderlinge uitgaven, maar biedt ook de mogelijkheid items te verkopen of donateursgelden te innen. De dienst genereert ook winst- en verliesoverzichten.

API
Scred, dat gebruik maakt van de diensten van PayPal, mikt met MiniCorps onder meer op liefdadigheidsinstellingen, verenigingen en artiesten. Bands kunnen via MiniCorps (zie hier de shops tot nu toe) bijvoorbeeld t-shirts en cd's verkopen. Een API, die bedrijven in hun site kunnen implementeren om op laagdrempelige wijze tickets te verkopen, is in de maak.

Bronnen: Techcrunch.com; Springwise.com