Twinkle | Digital Commerce

PayPal lanceert alles-in-een betaaloplossing voor MKB

2024-06-06
1000562
  • 1:04

PayPal introduceert een betaaloplossing, PayPal Complete Payments, dat bedrijven in staat stelt om een breed scala aan betaalmethoden te accepteren, waaronder PayPal, iDeal en creditcards.

Volgens het persbericht van de online betaaldienst toont een recent onderzoek, uitgevoerd door DirectResearch, aan dat 70 procent van de Nederlandse consumenten eerder een aankoop doet als hun voorkeursbetaalmethode beschikbaar is. Daarnaast breekt de helft van de consumenten hun aankoop af als ze niet kunnen betalen met hun favoriete methode.

Hogere conversie

Door een breed scala aan betaalopties aan te bieden, is volgens PayPal de kans groter dat potentiële klanten echte klanten worden. Maarten Zwaan, Managing Director van PayPal Nederland & Ierland, verklaart: ‘Met PayPal Complete Payments brengen we onze nieuwste innovatie naar de Nederlandse markt. De uitgebreide betaalmogelijkheden helpen e-commerce ondernemers om te groeien. De eerste resultaten laten zien dat het platform conversie verhoogt en de omzet stimuleert.’

Veiligheid voorop

PayPal Complete Payments integreert met populaire e-commerceplatforms zoals Adobe Commerce, Big Commerce en WooCommerce en consumenten kunnen hun betaalmethoden veilig opslaan in de PayPal-kluis. Volgens datzelfde onderzoek staat veiligheid bij 64 procent van de ondervraagden voorop bij online aankopen. PayPal biedt specifiek voor het MKB bescherming tegen fraude met verschillende tools als Aankoop- en Fraudebescherming, Terugvorderingsbescherming en Geschillenbeheer.