Twinkle | Digital Commerce

Alweer nieuwe cashback site: Shopkorting.nl

2017-05-27
170131
  • [nieuws]
  • 1:18

Shopkorting_cashbackMet een heldere interface en transparantie naar de klant wil het nieuwe Shopkorting.nl de Nederlandse cashback shopper voor zich winnen. Initiatiefnemer Ared Yelkenci verwacht eind dit jaar honderdduizend leden in het bestand te hebben.

Mede door de economische crisis is cashback shopping in Nederland aan een opmars bezig, schreef Twinkle gisteren al in een artikel over Four People. Dat bedrijf heeft de lancering van cashback sites Shoppen.nl en Shoppen.com op de lange baan geschoven.

Wehkamp.nl, Transavia.com en Dell.com
Door een koppeling met de affiliatenetwerken van Zanox, M4N, TradeDoubler en TradeTracker kan Shopkorting.nl korting bieden op producten van ruim driehonderd webwinkels, waaronder Wehkamp.nl, Transavia.com en Dell.com. Standaard gaat de helft van de verkoopcommissie die Shopkorting.nl ontvangt naar de klant, maar bij acties kan dat volgens Yelkenci nog meer zijn.

Consumenten kunnen gratis lid worden van Shopkorting.nl en krijgen geld overgemaakt als ze meer dan 10 euro aan korting bij elkaar hebben geshopt. Het aanbrengen van nieuwe leden levert extra centen op.

Kortingpercentages
Volgens Yelkenci kan de korting die leden kunnen ontvangen oplopen tot 20 procent. De ondernemer wil echter vooral transparant zijn over de bedragen die webshoppers bij Shopkorting.nl besparen: 'Bij ieder product vermelden we duidelijk tegen welk kortingspercentage het op dat moment kan worden gekocht. We communiceren niet dat op een product een korting geldt van 'tussen de 3 en 5 procent', wat andere sites wel doen.'

Interface
Shopkorting.nl wil zich verder van de concurrentie onderscheiden met een gebruiksvriendelijke interface. Yelkenci: 'Alles staat waar je het verwacht. We werken niet met allerlei feeds of andere toeters en bellen.'