Twinkle | Digital Commerce

'Productinformatie beter in fysieke winkel'

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:57

De productinformatievoorziening van multichannel retailers is in hun fysieke winkels beter dan in hun webwinkels. Dat blijkt uit de jaarlijkse cross-channel shopping study van de E-tailing Group.

De informatievoorziening in winkels scoorde een 3,98 op een schaal van 5, waar die in webwinkels niet hoger uitkwam dan een 3,05.

Robuuster
'Onze mysteryshoppers hebben geconcludeerd dat de in-store ervaring nog steeds een stuk robuuster is', aldus onderzoeksleider Lauren Freedman van de E-tailing Group. Over het algemeen wist het winkelpersoneel vriendelijk, fatsoenlijk en met kennis over de vijftig onderzochte producten te vertellen. Ook was het volgens de Amerikaanse studie niet lastig om een medewerker aan zijn jasje te trekken.

Ruimte voor verbeteringen

Freedman ziet ruimte voor verbeteringen in webwinkels. Die liggen met name op het terrein van search. Niet meer dan twee op de drie onderzochte webwinkels biedt specifieke zoekcriteria aan, waardoor het lastig is producten te vinden. Zeven op de tien onderzochte webshops verschafte op enige wijze informatie over de producten die worden aangeboden. Slechts één op de drie webwinkels biedt diepgaande informatie over producten, zoals gebruikstips of productdemonstraties.

Bron: Internetretailer.com