Twinkle | Digital Commerce

Speurders biedt betere kopersbescherming

2017-05-26
170130
  • 1:01

Advertentiesite Speurders.nl is een samenwerking met PayDutch aangegaan waardoor alle gebruikers niet meer worden opgelicht door criminelen die wel geld vragen maar nooit het bestelde product versturen.

Het handelen op Speurders is nu 100 procent veilig, garandeert de advertentiesite. 'Wij bieden onze gebruikers de gratis service van PayDutch, waarmee oplichtingspraktijken uitgesloten zijn', aldus Leon Kramer van Speurders.nl.

Volgens Speurders zullen gebruikers hierdoor niet meer het slachtoffer zijn van Nigeriaanse criminelen die kopers lekker maken en een vooruitbetaling eisen. Eenmaal betaald worden de spullen nooit opgestuurd en blijken de verkopers met de noorderzon te zijn vertrokken.

Directeur Marc Hermans van de PayDutchGroup verbaast zich over de naïviteit van particulieren die op advertentiesites met elkaar zaken doen. 'Aangezien bij internet afstand en onbekendheid met de andere partij meestal een gegeven zijn, is het verstandig om een derde partij in de transactie te betrekken', aldus Hermans.

In plaats van rechtstreeks zaken te doen met elkaar treedt PayDutch op als derde partij (escrow service) die de hele transactie online mogelijk maakt en bewaakt. Het bedrag dat de koper overmaakt wordt eerst op een tussenrekening van PayDutch gestort. Pas als de bestelling is geleverd, wordt het bedrag aan de verkoper overgemaakt.