Twinkle | Digital Commerce

Troc.com terug in Nederland

2017-11-08
180101
  • 1:03

Nederland krijgt er een nieuwe winkelformule bij. Troc.com is een winkel in tweedehands goederen die zowel fysiek als via het internet inkoopt en verkoopt. De eerste vestiging heeft zijn deuren in Helmond geopend.

Troc.com heeft in zes Europese landen al een tweehonderd winkels en zet voor de tweede keer de stap op de Nederlandse markt. In 2008 al probeerde de uit Frankrijk afkomstige formule voet aan de grond te krijgen in ons land door de Speurders-winkels over te nemen. Dit lukte toen niet.

Troc.com zet gebruikte meubelen, elektronica, witgoed of keukengerei voor de klant in de winkel en rekent met deze af nadat de goederen zijn verkocht. In sommige gevallen betaalt Troc meteen voor de spullen. Het idee is dat Troc het voor de consument makkelijker maakt om zijn tweedehands spullen te verkopen.

De goederen die aangeboden worden moeten heel, schoon en verkoopbaar zijn. 'Wij selecteren aan de poort streng op kwaliteit,' zegt initiatiefnemer Tijs Scheerder. 'Bij ons kunnen de klanten ook echt antiek, design of vintage vinden. Allemaal zo goed als nieuw.' Om kwaliteit en diversiteit in het aanbod te garanderen, koopt Troc.com zelf ook nieuwe producten in, zoals failliete boedels.