Twinkle | Digital Commerce

Amerikaanse veilingsite Proxibid naar Europa

2017-05-27
180101
  • 0:57

Het Amerikaanse online veilingenplatform voor onder andere antiek en constructiewerktuigen Proxibid komt naar Europa. Het bedrijf opent een kantoor in Londen om zo Europese verkopers en kopers te kunnen bedienen.

Op Proxibid.com worden jaarlijks twaalfduizend artikelen uit de vijftien productcategorieën verkocht via veilingen, schrijft Ecommercebytes. Het platform’s aanbod met een waarde van meer dan twee miljard dollar bestaat uit antiek, kunstobjecten, verzamelstukken, industrieel materieel, constructiewerktuigen, elektronica en vastgoed. Elke maand melden tienduizend nieuwe kopers zich aan bij Proxibid.

Beter bedienen
‘We zijn erg blij om aan te kondigen dat we in Groot-Brittannië een kantoor openen’, heeft ceo en oud-eBay-medewerker Ryan Downs laten optekenen in een persbericht. ‘Nu kunnen we onze bestaande klanten in de UK en Europa nog beter bedienen en hen koppelen aan Europese verkopers.’

Veilingen in Nederland
In Nederland zijn verschillende veilingsites actief. Naast eBay, dat veilingen als core business heeft, zijn er ook sites waarop veilingen naast de reguliere verkoop van artikelen worden aangeboden. Zo openden onder andere vidaXL, Speurders en BCC een veilinggedeelte op hun site.