Twinkle | Digital Commerce

Belgische consumenten besteden online 1 miljard euro

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:03

Het aantal webwinkels in België stijgt dit jaar waarschijnlijk met duizend tot ruim 3100. Dat voorspelt brancheorganisatie BeCommerce. Naast het aantal webwinkels stijgt ook het aantal online bestellingen snel. Vorig jaar bedroeg de omzet van de online verkopen van Belgische bedrijven bijna 1 miljard euro.

Daarmee is de omzet van de Belgische webwinkels in een jaar tijd met 46 procent gestegen, zo blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau iVox, in combinatie met gegevens van online betaalbedrijf Ogone.

Volgens de onderzoekers komen er maandelijks bij de Zuiderburen tachtig nieuwe webwinkels bij. In 2008 zal de totale omzet van de webwinkels kunnen oplopen met zeker 25 procent, zo voorspelt BeCommerce.

Volgens de Belgische brancheorganisatie voor de thuiswinkelmarkt is het vertrouwen van de Belg in e-commerce vorig jaar verder toegenomen. Dit valt op te maken uit het aantal online transacties dat vorig jaar met 60 procent is gestegen. Bij webwinkels die alleen online verkopen, rekent ongeveer tweederde van de Belgische consument zijn bestelling via internet af. Ongeveer één op de vier betaalt zijn bestelling via een bankoverschrijving en 15 procent betaalt zijn product onder rembours.