Twinkle | Digital Commerce

Wedstrijd Oranje "te laat" voor eten-bestelsites

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:17

EK_voetbalMet de eerste EK-wedstrijd van het Nederlands elftal voor de deur breken er gouden tijden aan voor eten-bestelsites. Of toch niet? Twinkle peilde de verwachtingen van enkele van de grootste sites voor bezorgmaaltijden.

'Tijdens het WK Voetbal van twee jaar geleden hebben we ongeveer 30 procent meer omzet geboekt', vertelt Jitse Groen van Thuisbezorgd.nl. 'Ik betwijfel of we dat dit jaar ook gaan halen.' De wedstrijden van Oranje zijn allemaal na etenstijd. 'Tijdens het WK waren de wedstrijden erg ongelukkig geprogrammeerd en moest men vrij nemen of extra vroeg naar huis', aldus Groen.

Ook Laurens Groenendijk van Justeat.nl denkt dat de invloed van het EK op de drukte bij de eten-bestelsites niet zo groot zal zijn als bij het vorige grote voetbalevenement. De site waar dagelijks een "paar duizend" maaltijden worden besteld, voorziet wel een lichte piek in de bestellingen voorafgaand aan de wedstrijd van Oranje en erna.

'Maar één en ander hangt ook sterk af van het weer. Als de zon schijnt ligt de combinatie barbecue en Oranje voor de hand. Regent het zullen we die 30 procent omzetgroei  gemakkelijk kunnen halen', aldus Groen.

Voor Justeat.nl is het EK extra interessant omdat Nederland het enige land is, waar het bedrijf actief is en dat meedoet aan het EK. 'We zijn gevestigd in zes landen en van die landen doet alleen Nederland mee aan het EK', vertelt Groenendijk.

Beide bedrijven denken de te verwachten drukte goed aan te kunnen. Als het echt heel druk wordt heeft Thuisbezorgd.nl voor de zekerheid wel extra personeel achter de hand.