Twinkle | Digital Commerce

Omzet Belgische e-commerce stijgt met 28 procent

2017-05-27
170130
  • [nieuws]
  • 0:59

Ogone heeft becijferd dat de omzet van de Belgische e-commerce in 2008 met 28 procent is gestegen in vergelijking met het jaar daarvoor. De online-betalingen via deze payment service provider voor online-aankopen waren goed voor 590 miljoen euro. Ogone heeft in België een martkaandeel van 85 procent. De psp verwerkte 6,4 miljoen e-commercetransacties, 42 procent meer dan in 2007. De Belgische consumenten verrichten meer internetaankopen, maar het gemiddelde bedrag van die aankopen daalt. Zo lag het gemiddeld bedrag per online aankoop in 2008 op 92 euro, daar waar dat in 2007 nog 102 euro was.

Een woordvoerder van Ogone benadrukt dat het hier gaat om de door hen verwerkte transacties. De Belgische branchevereniging BeCommerce brengt te zijner tijd de totale e-commerce omzet in kaart, dus inclusief offline-betalingen en online-betalingen die via andere providers lopen.

De stijging van het aantal transacties valt volgens Ogone te verklaren doordat er tegenwoordig steeds meer producten online te betalen zijn. 'Denk maar aan bioscooptickets, vervoersbewijzen, en heroplaadbare telefoonkaarten. Ook is het vertrouwen van de consument in onlineaankopen gestegen en raakt hij meer vertrouwd met het fenomeen.'