Twinkle | Digital Commerce

TNT en PayDutch starten e-commercedienst in België

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:34

TNT Post heeft samen met de PayDutch Group in België een nieuwe betaal- en bezorgdienst geïntroduceerd voor de thuiswinkelmarkt. Met de nieuwe methode zijn de levering van het bestelde product aan de koper en de betaling aan de verkoper gegarandeerd.

Bij gebruik van de zogeheten Pay&deliver-dienst wordt de zending altijd met handtekening voor ontvangst afgeleverd. Bovendien kan via internet de status van de zending worden gevolgd en worden koper en verkoper via sms en e-mail van elkaars verrichtingen op de hoogte gehouden.

De eerste site in België die de dienst heeft geïmplementeerd is advertentiesite 2ehands.be. In elke advertentie kan door een koper met één druk op de knop 'koop nu' de pay&deliver service gestart worden (vergelijk betalen winkelwagentje bij webshop).

In de samenwerking is PayDutch verantwoordelijk voor de afhandeling van de transactie, TNT Post houdt zich bezig met de verzending. Hierbij kan gekozen worden uit om het pakket op een Kiala-punt af te halen of het te laten bezorgen door TNT Post België.

Om er zeker van te zijn dat de koper zijn product krijgt, ontvangt de verkoper pas zijn geld als de koper het toegestuurde artikel heeft goedgekeurd. Het door de koper betaalde bedrag wordt online naar een tussenrekening overgeboekt. Dit is een rekening die wordt beheerd door een van Pay&deliver juridisch onafhankelijke partij. 'Het geld wordt als het ware tijdelijk in een kluis bewaard in afwachting van de levering van verkoper en de goedkeuring van de koper', aldus de site Payanddeliver.be.

De keuze om te Pay&deliver te gebruiken, kost zowel de koper als de verkoper één euro per transactie.