Twinkle | Digital Commerce

Afvallen of kopen bij een goede webshop?

2017-05-26
170130
  • 0:56

In de eerste week van januari barst het van de mensen die vinden dat ze beter in hun kleren moeten passen. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de Sonja Bakker verkoopgetallen bij bol.com.

Maar waarom moeilijk doen als het makkelijker kan? Myshape.com biedt een geweldige oplossing voor een ogenschijnlijk levensgroot probleem: kleding vinden die zowel goed past als  onze lichaamsvorm er relatief goed uit laat zien.

Klanten registreren zich en voeren hun maten en afmetingen in. De 'Shapematch'  software  bepaalt op basis van de verhoudingen tussen de maten van onder andere heupen, schouders en de middel  je lichaamstype vast. Vervolgens worden er in 'de persoonlijke shop' alleen maar kledingstukken getoond die goed passen en het lichaam er goed uit laten zien. Dit geldt dus voor zowel de dikken als de dunnen onder ons.

Gebaseerd op de wetenschap dat slechts 6 procent van de consumenten goed past in de pasvorm die de meeste designers gebruiken als hun standaard, zou dit nog wel eens een blijvertje kunnen worden.

Er is slechts één punt van zorg. De site is volledig gericht op dames. Ik zelf zal dus ook in het jaar 2008 proberen een normaal confectiemaatje te behouden.