Twinkle | Digital Commerce

'Uptime Nederlandse webwinkels nagenoeg gelijk'

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:00

UptimeDe uptime van Nederlandse webwinkels is in veel gevallen niet veel beter dan vorig jaar. Van de 38 geteste sites halen maar vijftien websites een uptime van 99,90 procent of meer. Dit percentage wordt in Service Level Agreements (SLA's) aangehouden als de minimale gewenste uptime.

In een jaar tijd is de gemiddelde uptime van de geteste webwinkels gestegen van 99,43 procent tot 99,47 procent. De relatief lage uptime kan met de feestdagen voor grote problemen zorgen, waarschuwt Watchmouse in zijn jaarlijkse Site Performance Index voor Nederlandse webwinkels.

Vier websites scoorden een uptime van 100 procent (Conrad.com, eBay.nl, Marktplaats.nl en Otto.nl). Voor eBay en Otto was dit een flinke verbetering ten opzichte van vorig jaar, aldus Watchmouse.

Aanzienlijk minder scoorden Bonaparte.nl en Quelle.nl. Deze sites zijn dit jaar uit de top tien verdreven. Van de geteste sites scoorden Dixons, Perrysport,  Freerecordshop en Bruna het slechtste. Bij Bruna.nl bedroeg de downtime meer dan 35 uur over een gemeten periode van vier weken. De onderzoekers waren hierover verbaasd omdat Bruna.nl in 2006 gedurende de testperiode ruim tweeënhalf uur offline was.