Twinkle | Digital Commerce

‘Bereikbaarheid Nederlandse webwinkels opnieuw verbeterd’

2017-05-27
180105
  • 1:13

Ruim tweederde van de webwinkels uit een onderzoek van Uptrends was afgelopen maand 100 procent bereikbaar. Dat is aanmerkelijk meer dan vorig jaar, toen ongeveer de helft van de onderzochte shops 30 dagen onafgebroken bereikbaar was.

Dit jaar scoorden 555 van de 883 onderzochte webshops een uptime van 100 procent. Dat wil zeggen dat ze tijdens de voorpaginacontrole door Uptrends, die iedere vijf minuten door 42 wereldwijde controlestations werden uitgevoerd, bereikbaar waren.

Service level agreements
Dit jaar scoorden ook meer webwinkels een uptime van boven de 99,9 procent, een minimumpercentage dat doorgaans in service level agreements met hosting providers wordt aangehouden. Van de 883 webwinkels bleven er 204 (23 procent) onder deze maat, minder dan de 26 procent van afgelopen jaar.

Onderhoud
De slechtst bereikbare webwinkel in de dertigdaagse testperiode was Rvs-products.nl, waarvan de homepage slechts 82,7 procent van de tijd kon worden geraadpleegd. Aangetekend moet worden dat Uptrends in zijn periodieke onderderzoeken geen rekening houdt met onderhoud van websites.

Resultaten opvragen
De resultaten van alle geteste webshops kunnen worden opgevraagd bij Uptrends. Welke shops wel en niet zijn onderzocht kan Niels Brinkman van Uptrends niet precies aangeven: ‘Wel is het zo dat de meeste webwinkels lid zijn van Thuiswinkel.org.’

NB: Jeroen Tjepkema van MeasureWorks onderzoekt momenteel de performance van webwinkels uit de Twinkle100. U vindt zijn bevindingen In Twinkle nummer 10, die begin december verschijnt.