Twinkle | Digital Commerce

Carrefour gaat Dell-pc's verkopen

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:56

CarrefourDell gaat zijn notebooks en desktopcomputers in Europa aanbieden via de Carrefour-winkels in België, Frankrijk en Spanje. In totaal gaat het om 365 Europese winkelvestigingen die met ingang van januari Dell-producten gaan verkopen.

Carrefour is naar eigen zeggen de grootste supermarktketen in Europa. 'We zijn blij met deze overeenkomst met Carrefour, die consumenten in staat stelt om gemakkelijker de look en feel van onze producten te ervaren', verklaart Mark Ormerod, vicepresident en hoofd van de afdeling Consumentenzaken bij Dell Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Met de keuze voor Carrefour richt Dell zich duidelijk op de consument, zo stelt het bedrijf zelf. Dell-computers zijn hierdoor wereldwijd verkrijgbaar in bijna tienduizend winkels. Eerder sloot het bedrijf al verkoopovereenkomsten met winkels in de Verenigde Staten, Japan, China, Groot-Brittannië, Mexico en Brazilië.

De verkoop in traditionele winkels is een nieuwe strategie van topman Michael Dell om opnieuw de grootste pc-leverancier ter wereld te worden. Op dit moment is HP de grootste pc-verkoper. Dell sluit niet uit dat de computers van het bedrijf in de schappen van meer Europese winkelketens komen.