Twinkle | Digital Commerce

Affiliate Marketing blijft groeien

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:17

Steeds meer bedrijven verkopen goederen of diensten via de site van een derde partij. Deze vorm van adverteren, affiliate marketing, blijft groeien. De verwachting is dat de trend voorlopig doorzet.

Stijging verkopen

Uit Brits onderzoek onder affiliate marketeers blijkt dat twee derde de verkopen zag stijgen. Mede daardoor is het vertrouwen groot onder deze groep. Maar liefst 78 procent verwacht dat affiliate marketing de komende jaren blijft groeien.

Verdien per klik

Bij affiliate marketing zijn de modellen performance-based. Adverteerders betalen alleen wanneer iemand een product of dienst bestelt. Bol.com maakt slim gebruik van dit model met een speciaal partnerprogramma. Site-eigenaren kunnen daarmee zelf boeken en andere producten van het bedrijf verkopen.

Enkele andere conclusies uit het onderzoek:

    * Tweederde van de respondenten ondervond in de afgelopen twee jaar een stijging van de verkopen via affiliate-systemen
    * 40 procent heeft meer mensen in dienst die zich bezighouden met affiliate marketing en de helft van deze 40 procent verwacht dat deze groei zich in de komende jaren zal doorzetten.
    * Er leven hoge verwachtingen bij de eigenaars van merken over de prestaties van hun affiliate-systemen. De combinatie van meerdere affiliate-systemen moet hierin een factor van belang worden.
    * Tracking van aankopen bij affiliates wordt, ongetwijfeld door de goede software die beschikbaar is, als probleem gezien door slechts de helft van de bedrijven die zich met affiliate marketing bezighouden.