Twinkle | Digital Commerce

Leen Bakker opent zijn eerste stadswinkel

2024-10-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:44

Leen Bakker heeft in hartje Amsterdam zijn eerste compacte stadswinkel geopend. De winkelketen wil hiermee zijn zichtbaarheid in de stad vergroten en klanten van gemak voorzien. ‘Het is mogelijk om in de winkel producten te bestellen en te laten bezorgen in een andere winkel of thuis.’

Dit zegt Barbara Oosterom, Communicatie, PR en Brand Marketeer bij Leen Bakker. Het concept van de winkel is volgens de keten gebaseerd op een nieuwe merkvisie waarbij een gezellig thuis centraal staat.

Actueel assortiment

In de nieuwe stadswinkel zijn stoelen, raambekleding en decoratieve producten voor de woonkamer te vinden. Een compact assortiment dat volgens Leen Bakker past bij de smaak en koopwensen van consumenten in de stad. De collecties wisselen met regelmaat en sluiten aan bij het seizoen. De winkel beschikt over een bakfiets waarmee een medewerker aan huis komt voor het inmeten van raamdecoratie.

Dichterbij

Oosterom geeft aan dat de keten in Nederland al een redelijk goede dekking heeft van locaties aan de randen van steden en op woonboulevards. ‘We merken echter dat inwoners van stadscentra vaak niet makkelijk aan de rand van de stad kunnen komen omdat ze geen auto hebben en openbaar vervoer niet altijd goed aansluit’, aldus Oosterom. ‘Of dat inwoners dit te veel gedoe vinden. Terwijl deze klant sommige producten wel wil zien en proberen of fysiek advies verlangt.’

Tien procent

De ruimte in deze stadswinkel is beperkt waardoor de keten er circa tien procent van het totale assortiment verkoopt. Toch ziet Leen Bakker de nieuwe stadswinkel als een kans om meer klanten te bereiken, geeft Oosterom aan. ‘En we bieden in deze winkel een mooie combinatie raambekleding, stoelen, fauteuils, kleinmeubelen en deco/sfeermakers aan.’ Op de vraag waarom voor deze locatie gekozen is, antwoordt Oosterom: ‘Wij denken dat deze formule past bij de Pijp, dus in een centrum van een stad, en de komende tijd zullen we gaan ontdekken en leren hoe dat werkt.’ Of er nog meer locaties aankomen, laat Oosterom in het midden.

Beeld: Leen Bakker / Goos Hengeveld (Rijk in Beeld)