Twinkle | Digital Commerce

Shopapp OK overgenomen door Woolsocks

2024-10-02
1000561
  • [nieuws]
  • 0:53

Woolsocks neemt shopapp OK over. Daarmee is het bedrijf, dat eerder failliet ging, gered.

Woolsocks – dat werd opgericht door de Nederlandse oprichters van broker Degiro – is een financiële app waar consumenten onder andere cashback kunnen aanvragen op producten. De eigenaren zagen in OK, waarop klantkaarten en cadeaukaarten kunnen worden opgeslagen en aanbiedingen worden bijgehouden van verschillende retailers, een goede aanvulling. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Voor OK betekent de overname dat het weer verder kan. Het bedrijf achter de shopapp werd eind augustus failliet verklaard. Een reden daarvoor is nooit bekendgemaakt. Tweakers wist eerder te melden dat een overname of doorstart tot de mogelijkheden behoorde. Dit is nu dus ook gebeurd.

OK werd eind 2017 opgericht en gepresenteerd als ‘slimme portemonnee’ en ‘de alles-in-1-app’. Zo konden consumenten betalen vanaf productpagina’s van webwinkels. Aangesloten retailers waren onder andere Dirk, DEEN, Spar en Dekamarkt. De afgelopen jaren zette OK zoals gezegd meer in op het bijhouden van aanbiedingen en klantkaarten.

Voor gebruikers verandert er niet veel door de overname. OK blijft gewoon in zijn huidige vorm bestaan.