Twinkle | Digital Commerce

Blokker en Ochama hebben de smaak te pakken

2023-03-31
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Een maand geleden was het plan van Blokker en Ochama nog om 50 afhaalpunten in Blokker-filialen te openen, vandaag brengen beiden partijen naar buiten dat afhaalpunt nummer 200 is geopend.

Door die afhaalpunten kunnen klanten van Ochama hun bestelling ophalen in een filiaal van Blokker. De samenwerking, nu bijna een jaar oud, blijkt te bevallen. Inmiddels is het concept door het hele land uitgerold. ‘Blokker en Ochama zijn een perfecte match in deze strategische samenwerking, omdat we ons allebei richten op het optimaal aanbieden van gemak aan onze klanten door altijd online of om de hoek aanwezig te zijn’, aldus Jeanine Holscher, de ceo van Blokker.

Vorig jaar startten beiden partijen op proefbasis met de afhaalpunten. Volgens Blokker en Ochama is de wekelijkse omzetgroei van de eerste 50 afhaalpunten opgelopen tot zo’n 70 procent. Het gevolg is dat er dus de afgelopen tijd nog 150 afhaalpunten bij zijn gekomen. En daar blijft het niet bij, stelt ceo Danny Zhang van Ochama: ‘We kijken ernaar uit om onze samenwerking met Blokker in de toekomst uit te breiden om verdere groei te realiseren en nieuwe en bestaande klanten een unieke omnichannel winkelervaring te bieden.’ De twee partijen hebben als doel gesteld om eind juni in totaal 100.000 Ochama-bestellingen te hebben verwerkt.