Twinkle | Digital Commerce

Amazon helpt verkopers met nieuwe tool eenvoudiger over de grens te verkopen

2024-09-13
1000562
  • 1:02

Amazon heeft de komst van de Export Central tool aangekondigd. Hiermee kunnen verkopers die deelnemen aan het Merchant Fulfilled Network (MFN) eenvoudig verkopen in 39 landen in Europa, ook in landen waar Amazon geen eigen webshop heeft.

Daardoor kunnen verkooppartijen ook klanten bereiken in landen zoals Oostenrijk, Portugal en Griekenland, zonder listings te dupliceren of nieuwe accounts aan te maken.

Met de nieuwe tool kunnen Amazon-verkopers goederen exporteren via zes verschillende Amazon-winkels; die in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Nederland. Vanuit Nederland is het volgens Amazon alleen mogelijk om in België te verkopen. Een reden wordt daarvoor niet gegeven.

Xavier Flamand, Vice President Seller Services voor de Europese markt bij Amazon: ‘Export Central is een gamechanger voor Amazon-verkopers die hun bedrijf over de grenzen heen willen uitbreiden, vooral in landen waar Amazon geen winkel heeft. Verkopers kunnen hun producten nu probleemloos door heel Europa aanbieden en verzenden. Ons programma elimineert veel van de traditionele belemmeringen voor internationale expansie, waardoor ondernemers zich kunnen concentreren op datgene waar ze goed in zijn: het creëren en verkopen van producten.’