Twinkle | Digital Commerce

Shein en Temu mogelijk duurder in de VS door nieuwe invoerregels

2024-09-16
1000562
  • 1:13

Pakketjes van Chinese platforms als Shein en Temu worden mogelijk ook in de Verenigde Staten een stuk duurder. De regering daar overweegt een vrijstelling op importtarieven voor ‘goedkope’ bestellingen af te schaffen.

Daarmee zou de VS de EU volgen, die kondigde eerder al aan bezig te zijn met het opstellen van plannen om de douanevrijstelling voor bestellingen onder de 150 euro, die afkomstig zijn van buiten de Europese Unie, te schrappen.

Groot verschil tussen de EU en de VS op dit vlak is echter vanaf welk bedrag de importtarieven nu gelden. In de EU is dit dus 150 euro, in de VS gaat dat om omgerekend 720 euro. Volgens CNBC zouden de prijzen van producten van platforms als Shein en Temu bij het schrappen van de zogeheten ‘minimis vrijstelling’ minstens 20 procent kunnen stijgen.

Een woordvoerder van Shein heeft aan CNBC laten weten dat het bedrijf de zogeheten ‘minimis hervormingen’ steunt.

In een reactie laat een woordvoerder van Temu weten: 'Sinds de lancering van Temu in september 2022 is onze missie geweest om consumenten een bredere selectie van kwaliteitsproducten aan te bieden tegen betaalbare prijzen. We bereiken dit door een efficiënt bedrijfsmodel dat onnodige tussenpersonen uitschakelt, waardoor we besparingen direct aan onze klanten kunnen doorgeven.De groei van Temu is niet afhankelijk van de minimis-regeling. We bekijken de nieuwe regelvoorstellen en blijven toegewijd aan het leveren van waarde aan consumenten.'