Twinkle | Digital Commerce

VanMoof overgenomen door e-scootermerk Lavoie

2023-08-31
999562
  • [nieuws]
  • 0:55

VanMoof, de e-bike specialist die vorige maand failliet ging, wordt overgenomen door het Britse e-scootermerk Lavoie. Het is nog niet bekend wat deze overname betekent voor klanten van VanMoof.

Dit meldt Nu.nl. De definitieve afronding van de overname staat gepland voor maandag 4 september. Lavoie is van plan om verder te groeien door de overname en de activiteiten van VanMoof verder te ontwikkelen, meldt het bedrijf in een verklaring. Het Amsterdamse bedrijf bleek ten tijde van zijn faillissement een schuld van 143,8 miljoen euro te hebben. In 2022 leed het bedrijf een verlies van zo’n 80 miljoen euro. In datzelfde jaar ontving het bedrijf een lening van een groep geldschieters, onder leiding van de Amerikaanse investeerder TriplePoint. Later kwam daar nog eens een lening van 42,9 miljoen euro bij.

Verschillende partijen zoals Micromobility.com en BinBin, hebben interesse getoond in VanMoof, maar uiteindelijk gaat Lavoie met de buit aan de haal. Het bedrijf dat zich specialiseert in elektrische steps, is onderdeel van McLaren, onder andere bekend van de Formule 1.