Twinkle | Digital Commerce

Amerikanen willen VanMoof

2023-08-08
1000562
  • [nieuws]
  • 0:47

Micromobility.com, een Amerikaanse producent van elektrische steps, wil een bod gaan uitbrengen op VanMoof. Het is niet bekend hoe hoog het bod is.

VanMoof ging enkele weken geleden failliet. Later werd bekend dat er al meerdere partijen geïnteresseerd waren in een overname van het bedrijf. Micromobilty.com stapt nu naar voren als overnamekandidaat. Het bedrijf zegt een niet-bindend bod te hebben uitgebracht op het bedrijf. Er wordt nu gewerkt aan een definitief bod. Volgens het bedrijf is het bod positief ontvangen.

Met VanMoof wil het bedrijf zich meer gaan richten op de verkoop van elektrische fietsen. Nu produceert Micromobility.com vooral elektrische steps. ‘VanMoofs sterke merkreputatie, innovatieve e-bike-technologie en zijn unieke abonnementsmodel sluiten perfect aan bij onze visie voor de toekomst van het stadsvervoer’, aldus Salvatore Palella, ceo van Micromobility.com.

VanMoof werd half juli failliet verklaard. Het bedrijf had niet voldoende geld beschikbaar om aan zijn verplichtingen te voldoen.