Twinkle | Digital Commerce

Valyuu haalt investering van 2,4 miljoen euro op

2023-08-31
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Het circulaire platform voor gebruikte elektronica Valyuu heeft een behoorlijk bedrag opgehaald in een investeringsronde. Samen met de 600.000 euro van vorig jaar staat de teller nu in totaal op drie miljoen euro.

Volgens Ecommerce News Nederland zal deze financiering gebruikt worden voor een internationale expansie. Daarnaast zal het platform verder ontwikkeld worden met nieuwe product features en een uitgebreidere productcatalogus. Binnen een jaar heeft het platform, dat vorig jaar in mei gelanceerd is, al twintigduizend actieve kopers en verkopers. Consumenten kunnen tablets en smartphones verkopen zonder tussenkomst van het platform. De aangeboden producten krijgen een zogenaamd productpaspoort, waar foto’s en testrapporten ingezien kunnen worden.

‘Wij werken al jaren in de elektronicamarkt en zien hoe onverantwoord er met spullen wordt omgegaan. Tachtig procent van alle elektronica die nu wordt weggegooid, functioneert nog perfect en de overige twintig procent heeft slechts een opfrisbeurt nodig. Dat geeft wel aan dat hergebruik in deze sector een impuls nodig heeft. Met een toegankelijk digitaal platform —het koop- en verkoopproces op Valyuu is heel eenvoudig — willen we de drempel om afgedankte producten een nieuw leven te geven verlagen’, aldus Ferhat Topuz, ceo van Valyuu, in het bericht van Ecommerce News Nederland.