Twinkle | Digital Commerce

VanMoof hervat online verkoop

2024-04-12
999562
  • [nieuws]
  • 1:12

Elektrische fietsenmerk VanMoof is weer begonnen met de online verkoop van twee van zijn modellen: te weten de VanMoof S5 en A4. Het is voor het eerst sinds het faillissement dat het bedrijf zelf de verkoop hervat.

VanMoof ging halverwege vorig jaar failliet. Nieuwe eigenaar Lavoie (McLaren Applied) gaf direct al aan tientallen miljoenen euro’s te willen investeren in het nieuwe VanMoof en de verkoop uiteindelijk weer te willen hervatten.

Het bedrijfsmodel van VanMoof werd ondertussen ook wat veranderd. Zo werd meer ingezet op fietsonderdelen die niet door VanMoof zelf werden geproduceerd, maar ook van andere leveranciers komen. Na het faillissement van VanMoof bleek het lastig te zijn om reserveonderdelen te vinden.

'Vertrouwen herstellen'

Co-ceo Eliott Wertheimer van VanMoof laat nu weten dat het bedrijf maanden de tijd heeft genomen om belangrijke componenten opnieuw te ontwerpen. VanMoof liet eerder al weten de komende jaren nog geen winst te verwachten, juist vanwege de investeringen. Volgens Wertheimer is het herstellen van vertrouwen onder consumenten nu een van de belangrijkste speerpunten: ‘Vertrouwen dat we alleen verwachten terug te winnen door elke claim die we maken met concrete resultaten te onderbouwen. Met betrouwbare best-in-class e-bikes die efficiënt gerepareerd en onderhouden kunnen worden door een deskundig netwerk van lokale specialisten. Met de start van de verkoop vandaag en ons productassortiment in ontwikkeling, zetten we een nieuwe stap in deze richting.’