Twinkle | Digital Commerce

Samen duurzaam onderweg

2023-07-31
1000562
 • [branded content]
 • 2:02
Aangeboden door: PostNL

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. De groene termen vliegen je om de oren. Klimaatneutraal bezorgd, CO₂-voetafdruk, emissievrije bezorgauto’s. Maar wat betekent dat nou allemaal écht?

Als je het aan ons vraagt zijn we duidelijk: wij willen gewoon beter zorgen voor de wereld van morgen. Door post en pakketten te bezorgen zonder het milieu te belasten. Hoe we dat precies doen hebben we in 5 groene oplossingen voor je op een rij gezet. Zonder moeilijke termen of vage beloftes. Kijk maar mee:

 1. Lopend en op de fiets: duurzaamheid zit al 220 jaar in ons DNA.
  We bezorgen je post al meer dan 220 jaar zo groen als het maar kan: te voet en op de fiets. En in die 220 jaar, zijn we gewend om duurzaam met de tijd mee te bewegen. We plaatsten zonnepanelen op sorteercentra, hebben ons afval flink verminderd én verduurzamen ons wagenpark.
 2. Zo bezorgen we CO₂-neutraal. Van deur-tot-deur.
  Als elektrisch bezorgen nog niet lukt vervangen we zoveel mogelijk van onze brandstoffen voor duurzame varianten. Er rijden al meer dan 4000 duurzame voertuigen op dit moment. Maar ook met al deze moeite stoten we nog steeds CO₂ uit. Die resterende uitstoot compenseren we door te investeren in projecten met een Gold Standard Climate+ of Verified Carbon Standard (VCS) keurmerk.
 3. Onze duurzame bezorging houdt niet op bij de grens.
  Buiten Nederland kiezen we als het mogelijk is zo min mogelijk voor vervoer via het vliegtuig. We kiezen liever voor de trein. En als dat niet kan via de weg, liefst met groene brandstoffen. Wat we daarna nog aan CO₂ uitstoten compenseren we voor alles wat we in Europa vervoeren.
 4. We werken samen om e-commerce te verduurzamen.
  Verduurzamen kunnen we niet alleen. We vinden het logisch – en verwachten ook – dat onze partners, netwerkorganisaties en klanten ook duurzaam handelen. Samen experimenteren we met duurzame oplossingen, doen onderzoek en kijken we continu of we groener kunnen bezorgen. Zo werken we nu met bol.com aan herbruikbare verpakkingen en zetten later dit jaar onze pakketautomaten open voor andere vervoerders.
 5. Projecten voor een duurzame samenleving voor mens, milieu en maatschappij.
  Slimme stadslogistiek
  In 7 steden bezorgen we met Licht Elektrische Vrachtvoertuigen (LEVV’s). Daarmee kunnen we net zoveel pakketten bezorgen als met een gewone pakketbus, maar ze zijn wel 40% smaller én verbruiken minder energie. Slim en duurzaam dus!
  Circulariteit
  Op meer dan 800 PostNL-punten kun je oude kleding doneren voor het Leger des Heils. En met het antwoordnummer voor klein elektronisch afval zamelen we e-waste in en recyclen dat voor webshops.

Meer weten? Op onze website vind je meer over onze groene oplossingen.