Twinkle | Digital Commerce

Amazon start met groenere bezorgvloot in Europa

2023-07-04
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Amazon begint nu ook in Europa met het uitrollen van de elektrische bestelwagens van Rivian. Eerder reden er alleen bestelwagens van dit merk in de Verenigde Staten rond.

Foto: Business Wire

Dit is te lezen in een persbericht van Amazon. Het bedrijf kondigde vorig jaar aan dat het van plan is om de komende jaren meer dan een miljard euro te investeren om zijn Europese transportnetwerk te elektrificeren en de CO2-uitstoot te verminderen, waaronder meer dan vierhonderd miljoen euro in Duitsland. De eerste driehonderd bestelwagens zullen de komende weken te zien zijn in München, Berlijn en Düsseldorf. In totaal zijn er honderdduizend bestelwagen besteld bij Rivian. Overigens heeft Amazon al een behoorlijke hoeveelheid elektrische bestelwagens rondrijden in Europa, waaronder meer dan duizend in Duitsland.

In het tweede kwartaal van 2022 droegen deze investeringen in Rivian nog grotendeels bij aan het nettoverlies van Amazon. Terwijl het bedrijf in het laatste kwartaal van 2021 de winst juist zag verdubbelen ten opzichte van het jaar ervoor, wat voornamelijk kwam door een gunstig effect van investeringen in Rivian.