Twinkle | Digital Commerce

Roeland Donker vertrekt bij Amazon: ‘Trots op uitbouw Amazon.nl’

2024-09-26
1000562
  • [nieuws]
  • 1:13

Na 12,5 jaar vertrekt country manager Roeland Donker bij Amazon. In die jaren was hij onder andere verantwoordelijk voor de introductie en groei van Amazon in Nederland. Nu is Donker naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging.

Foto: Roeland Donker | Credits: Studio Dijkgraaf

Op de succesvolle introductie van Amazon.nl in Nederland is Donker trots, zo laat hij in een korte reactie aan Twinkle weten. Inmiddels is de shop alweer bijna 5 jaar oud en heeft het een solide positie verworven in de top van de Nederlandse e-commerce.

En dat terwijl de timing van de lancering van Amazon.nl op zijn minst ongelukkig was: in de week van de eerste coronapersconferentie, waarbij de eerste vrijheidsbeperkende maatregelen werden aangekondigd. Donker wilde daar later niet teveel over uitweiden. Maar het haalde wel de angel uit een verder vlekkeloze lanceringscampagne.

Na 12,5 jaar is het dus tijd voor het vertrek van Donker bij Amazon, waar RetailTrends vorige week over berichtte. Aan Twinkle laat hij verder weten. ‘Amazon.nl loopt geweldig goed. In maart 2020 heb ik met mijn team de store gelanceerd en binnen vijf jaar uitgebouwd tot een van de grootste spelers in de Nederlandse e-commerce. Daar ben ik trots op.’

Wat de country manager nu gaat doen is nog niet bekend.

Lees ook: 'Het kost tijd om vertrouwen op te bouwen met de consument’ (16 juli 2024)