Twinkle | Digital Commerce

Blokker wordt pakketpunt voor Amazon

2024-09-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:20

Blokker en Amazon kondigen vandaag de langverwachte samenwerking aan. Daardoor kunnen klanten van Amazon hun pakketje in vijftig Blokker-filialen afhalen.

Andersom verkoopt Blokker een deel van zijn assortiment via het platform van Amazon. De twee retailers willen op die manier klanten meer keuze bieden, zowel in aanbod als bezorging.

Volgens Amazon is het de eerste keer dat het in Nederland op deze manier samenwerkt met een retailer. Het aanbod van Blokker op Amazon bestaat vooralsnog uit 1.000 huishoudelijke artikelen, dit wordt later stapsgewijs uitgebreid.

In het bestelproces krijgen klanten vervolgens automatisch een Blokker-filiaal te zien, wanneer dit een van de dichtstbijzijnde bezorglocaties is. De filialen zijn verspreid in of rondom de Randstad. De twee partijen willen op een later moment kijken of meer Blokker-filialen bij het initiatief aansluiten.

Dat Amazon en Blokker zouden gaan samenwerken was eigenlijk al even bekend. Zo gaf Blokker-ceo Pauline Boerman eerder in gesprek met MT/Sprout al aan: ‘We willen daar zijn waar de klant is. Online met Blokker.nl, en ook bij bol en straks bij Amazon.’

'Halen en brengen van pakketten belangrijk onderdeel'

Zij vult nu aan: ‘Blokker vervult een grote rol in het huishouden. Het halen en brengen van pakketten is hier tegenwoordig een belangrijk onderdeel van. Ook daarin willen wij onze klanten zo goed mogelijk van dienst zijn. Op dit moment fungeren wij bijvoorbeeld al als pakketpunt van DHL. De samenwerking met Amazon.nl is een hele mooie toevoeging aan onze dienstverlening. Hiermee vergroten we de relevantie van onze winkels en verbetert de winstgevendheid van Blokker.’

Naast DHL en Amazon werkt Blokker al enige tijd samen met Ochama. Ook daarmee kunnen klanten pakketten bij filialen afhalen.