Twinkle | Digital Commerce

Coolblue opent opleidingsinstituut voor installateurs

2023-03-16
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Coolblue Energie, de energiedivisie van Coolblue, opent in Rotterdam een eigen opleidingsinstituut waar jaarlijks 150 installateurs voor zonnepanelen- en laadpalen worden opgeleid.

Het bedrijf investeerde de afgelopen tijd fors in zijn energietak en opende onlangs nog een kantoor in Utrecht. Nu komt daar dus ook een opleiding in thuisstad Rotterdam bij, zodat meer installateurs kunnen worden opgeleid en Coolblue aan de toenemende vraag van zonnepanelen en laadpalen kan voldoen. ‘We hebben meer echte Coolblue installateurs nodig, omdat de vraag naar onze laadpalen en zonnepanelen door het dak gaat. Want energie besparen is relevanter dan ooit’, aldus Marijn van Weele Directeur Minder Energie Verkopen bij Coolblue Energie.

Op de opleiding, genaamd ‘Suniversity’, kunnen starters certificaten en mbo3 diploma’s halen. ‘De installateurs leren alle kneepjes van het installatievak en krijgen lessen in veiligheid.’ Volgens Coolblue krijgen de deelnemers aan de Suniversity betaald tijdens de opleiding en kunnen ze daarna meteen aan de slag.

De opleiding bestaat uit een aantal korte cursussen, verspreid over tien dagen. Daarna kunnen deelnemers verder doorgroeien naar een mbo3 diploma als elektromonteur.