Twinkle | Digital Commerce

FNV: PostNL-chauffeurs gaan vrijdag staken

2023-01-11
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Chauffeurs van PostNL leggen van vrijdagochtend 04:00 uur tot zaterdagochtend 07:00 uur het werk neer. Dat laat vakbond FNV weten.

Volgens de vakbond is het een reactie op de ontwikkelingen rondom de cao-onderhandelingen tussen de vakbonden en PostNL. Die laatste liet deze week weten een principeakkoord te hebben gesloten met vakbonden CNV en BVPP over een nieuwe cao. Volgens FNV werden zij niet uitgenodigd bij de gesprekken.

De chauffeurs en leden van FNV zijn niet te spreken over die handelswijze, en voeren daarom actie. ‘Het is natuurlijk heel erg vreemd dat PostNL de grootste vakbond niet uitnodigt’, stelt bestuurder FNV Post en Pakketten Mariska Exalto. ‘Ze lijken niet door te hebben dat ze daardoor een deel van het eigen personeel uitsluit.’ Daarnaast is men ontevreden over de cao-afspraken die nu op tafel liggen. Zo moeten de lonen hoger en moeten de jeugdloonschalen worden afgeschaft. ‘Daarnaast willen de leden dat uitzendkrachten na negen maanden een vast contract krijgen’, aldus Exalto.

Volgens FNV zal door de staking de bezorging van pakketten en poststukken vertraging oplopen, uitgezonderd rouwpost en medische zendingen.