Twinkle | Digital Commerce

FNV dreigt met staking bij Jumbo online

2023-07-07
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Werknemers bij online dc’s van Jumbo in Raalte, Bleiswijk en Den Bosch hebben aan de directie van het distributiecentrum een petitie overhandigd. Zij zijn ontevreden over de werkdruk. Vakbond FNV sluit ondertussen stakingen niet uit.

Volgens de werknemers zijn er te weinig mensen waardoor werknemers verplicht over moeten werken. Ook moeten er vrijwel elk weekend op zaterdag worden gewerkt en worden ze zonder overleg ingeroosterd. ‘Er hangt een briefje bij de ingang dat werknemers waarschuwt. Als de norm niet wordt gehaald, dan moet iedereen overwerken’, stelt FNV-bestuurder Margje van der Woude.

Meer dan 600 van de 2.700 werknemers hebben de petitie ondertekend. Volgens FNV is er grote actiebereidheid onder de werknemers, dat komt onder meer door eerdere stakingen bij magazijnen van concurrent Albert Heijn. ‘Als het nodig is sluit ik niet uit dat er gestaakt gaat worden’, besluit Van der Woude.

In een reactie aan RetailTrends laat een woordvoerder van Jumbo weten de komende tijd met medewerkers in gesprek te gaan over de exacte pijnpunten. ‘We moeten goed kijken naar mogelijke oplossingen. Daar liggen onze prioriteiten.’