Twinkle | Digital Commerce

FNG vraagt definitief faillissement aan

2022-02-18
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

De Belgische modegroep FNG vraagt vandaag definitief faillissement aan. De doorstart waar het bedrijf aan werkte, vindt dan ook geen doorgang.

Verschillende Belgische media hebben daarover een persbericht van het bedrijf ontvangen. Daaruit blijkt dat drie vennootschappen het faillissement zullen aanvragen: FNG nv, FNG, Finance Belgium bv en FNG Beheer NL bv. FNG probeerde nog wel tot een doorstart te komen. Een verkoop of beursgang van de Zweedse webshop Ellos, de enige bedrijfsactiviteit van de modegroep, was mogelijk nog de enige uitweg. Maar dit bleek niet voldoende om schulden af te lossen.

Volgens het bedrijf zorgt onder meer de wereldwijde terugval van de waardering van de e-commercesector ervoor dat een verkoop of beursgang van Ellos minder op zou leveren dan aanvankelijk gedacht. Daarom heeft de raad voor bestuur ervoor gekozen om faillissement aan te vragen.

Daarmee lijkt een einde te komen aan jarenlange onzekerheid binnen de groep, die begon halverwege 2020, toen het bedrijf bekendmaakte door de maatregelen rondom het coronavirus in de problemen te zijn geraakt. FNG wist aanvankelijk een doorstart te realiseren voor zijn Nederlandse onderdeel, door middel van nieuwe investeerder NXT Fashion, maar die laatste ging amper een halfjaar later zelf over de kop.