Twinkle | Digital Commerce

Doorstart voor Nederlandse onderdelen FNG

2020-09-04
1000562
  • [nieuws]
  • 1:22

Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso, Steps en Promiss maken in Nederland een doorstart. De merken werden een maand geleden failliet verklaard, maar hebben dus een investeerder gevonden voor een doorstart.

De merken zullen worden ondergebracht in de nieuwe holdingmaatschappij NXT Fashion, die onderdeel is van de FLV groep van ondernemer Martijn Rozenboom. Hij geeft aan verheugd te zijn met de doorstart. ‘Toen duidelijk werd dat de Nederlandse FNG-merken meegetrokken werden door het faillissement van de Belgische moeder wist ik direct dat ik dat niet wilde laten gebeuren (…) Ik ben ervan overtuigd dat er een mooie toekomst voor de groep in het vooruitzicht ligt.’ Volgens De Standaard was Rozenboom in juli betrokken bij pogingen om FNG in de Benelux van het faillissement te redden.

De directie van de nieuwe modegroep NXT Fashion zal bestaan uit Richard Turk, Guus Bakker, Nick Bogaars en Patrick Miami-van der Borden. Alle vier waren ze al betrokken bij FNG.

Data + digital

Volgens het persbericht zullen de merken onder NXT Fashion een versnelling maken rond data driven en digitale retail. De komende weken worden de plannen verder aangescherpt en zullen ook keuzes worden gemaakt betreffende het winkelportfolio en de organisatie op het hoofdkantoor.

Met de doorstart kan FNG in Nederland een periode van onzekerheid afsluiten. Door de coronacrisis moesten de winkels van de merken dicht, wat ervoor zorgde dat het bedrijf in financiële problemen terecht kwam. In Belgie moest FNG eind juli faillissement aanvragen, de Nederlandse tak volgde even later. Direct na het uitgesproken faillissement werd al bekend dat geïnteresseerden zich hadden gemeld voor een doorstart.