Twinkle | Digital Commerce

FNG-saga continueert

2020-08-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:36

De commotie rondom de eerder failliet verklaarde FNG Group houdt aan. Zo zijn volgens Belgische media drie hoger geplaatste medewerkers van het modebedrijf in verdenking gesteld voor verscheidene juridische inbreuken en zijn de formules CKS, Fred & Ginger en Baker Bridge in andere handen gekomen. Bij enkele tientallen Brantano-winkels is ondertussen een leegverkoop gaande.

De Gazet van Antwerpen meldt dat drie toplui van FNG Group recent in verdenking zijn gesteld voor valsheid in geschrifte, manipulatie van de beurskoers, indienen van valse jaarrekeningen, misbruik van vennootschapsgoederen en het niet meewerken met de FSMA (autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, red.). De Mechelse onderzoeksrechter besliste uiteindelijk om het drietal niet aan te houden, waarna zij onder voorwaarden weer zijn vrijgelaten. Het onderzoek naar het mogelijke gesjoemel wordt de komende weken verdergezet.

De Belgische Claes Retail Group (CRG), bekend van de kledingketens JBC en Mayerline, is inmiddels eigenaar geworden van de merken CKS, Baker Bridge en Fred & Ginger. Volgens De Standaard kiest het concern ervoor om slechts een twintigtal van de failliete winkels over te houden, wat inhoudt dat driekwart van de winkels verdwijnt. Naar verluidt behouden 53 medewerkers hun baan. Ook de webshop blijft in de lucht.

In België startten de diverse winkels van Brantano afgelopen weekeinde een totale leegverkoop, met kortingen tot wel 75 procent, maar dat zorgde voor lange rijen en chaotische taferelen. Op sommige locaties moest bovendien de politie tussenbeide komen.

Update maandag 14.00 uur

Schoenenketen vanHaren neemt per 1 oktober 43 Brantano-winkels in België over. Het bedrijf zet hiermee een belangrijke stap in zijn ambities op de Belgische markt. De komende weken wordt 'zorgvuldig onderzocht' welke betrokken Brantano-medewerkers in de vanHaren-organisatie kunnen worden geïntegreerd. De details van de overname worden in de komende periode verder uitgewerkt, aldus de Nederlandse schoenenketen.

Lees ook: Ook faillissement voor FNG in Nederland