Twinkle | Digital Commerce

FNG in zwaar weer

2020-07-29
1000562
  • [nieuws]
  • 1:23

FNG, moederbedrijf van onder meer Brantano en Miss Etam, heeft de publicatie van zijn geauditeerde jaarverslag uitgesteld. Volgens diverse Belgische media streeft de modegroep nu naar (eind) augustus voor het delen van de definitieve cijfers over 2019.

‘De onduidelijke situatie waarin de groep zich op dit ogenblik bevindt op het vlak van financiering heeft geleid tot een verdere vertraging op het vlak van de auditwerkzaamheden’, zegt FNG. Wel kwam het bedrijf in juni dit jaar al met een voorlopig jaarverslag, waarin staat dat de groep vorig jaar een nettoverlies van 292,1 miljoen euro heeft geboekt.

Achter de schermen zoekt het modebedrijf naarstig naar een nieuwe geldinjectie, aangezien banken de kraan hebben dichtgedraaid voor FNG. Ondertussen blijven de winkels open, al heerst er onrust volgens ACV-vakbondsman Sven De Scheemaeker. ‘Het personeel is in alle staten.’ De aanvraag van een faillissement door het modebedrijf is niet uitgesloten binnen afzienbare tijd, aldus ingewijden.

Update

Bij zo'n 20 à 30 winkels van Brantano in België is vanmiddag een onaangekondigde staking bezig, laat vakbond ACV Puls weten aan RetailTrends. 'Het kookpunt is bereikt door de wekenlange onzekerheid. Welke toekomst heeft Brantano nog in België en welke toekomst heeft FNG überhaupt nog? Stevenen we af op een faillissement of een doorstart? Of komt er een verkoop? Op al die vragen hebben we al wekenlang geen antwoord gekregen. Het personeel heeft vandaag beslist om een krachtig signaal te geven: de maat is vol', aldus De Scheemaeker. Volgens de vakbondsman wil het personeel uiterlijk aankomende vrijdag antwoord hebben. Lees hier ook de open brief van ACV aan FNG-ceo Lembrechts.

Lees ook: Het rommelt bij modegroep FNG