Twinkle | Digital Commerce

Faillissement FNG aangevraagd

2020-07-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Modegroep FNG, bekend van onder andere Miss Etam, heeft faillissement aangevraagd voor zijn Belgische activiteiten. In Nederland is uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf moest een geldinjectie zoeken om schulden af te lossen, maar dat blijkt niet gelukt.

Dat melden Belgische media. Het rommelde al langer bij FNG. In mei moest de Belgische modegroep aan obligatiehouders vragen om zowel rente als schulden later terug te betalen. Door de coronacrisis stroomde er veel minder geld binnen bij het bedrijf, waardoor het in financiële nood kwam.

Gisteren werd nog bekend dat FNG de publicatie van het geauditeerde jaarverslag uitstelde. ‘De onduidelijke situatie waarin de groep zich op dit ogenblik bevindt op het vlak van financiering heeft geleid tot een verdere vertraging op het vlak van auditwerkzaamheden’, aldus het bedrijf.

De onrust bij het bedrijf escaleerde deze week, toen personeel van zo’n 20 à 30 Brantano-winkels overging tot een staking. Dit vanwege de velen vraagtekens over de toekomst van de keten. Wat betreft dat laatste is er vandaag dus iets meer duidelijk geworden. Volgens De Tijd deelt FNG de stap vandaag mee op een speciale vergadering met de vakbonden. Bij het bedrijf werken zo’n 3.000 werknemers, voornamelijk in België, Nederland en Zweden.

Er zouden al geïnteresseerden zijn om onderdelen van FNG over te nemen.