Twinkle | Digital Commerce

Personeel Miss Etam en Steps op straat

2021-02-18
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Zo’n driehonderd medewerkers van Miss Etam en Steps staan op straat nadat de rechtbank in Amsterdam woensdag het faillissement uitsprak van twee bedrijven die onder NXT Fashion vallen.

Dat bevestigt curator Nils Reerink aan NRC. Het faillissement geldt niet voor het gehele moederbedrijf, dat is opgedeeld in verschillende bv’s. Het winkelpersoneel is in een andere bv ondergebracht dan bijvoorbeeld de huurcontracten, waarvan de bv nog wel overeind staat. Er was voor beide ketens vorige week al uitstel van betaling aangevraagd, gezien het personeel in januari geen loon ontving.

Eigenaar Martijn Rozenboom vertelde destijds dat dat vooral te maken had met de geldende maatregelen: ‘Door de lockdown moesten plotseling alle winkels dicht. Voor een bedrijf dat uit het dal omhoog krabbelt, komt die klap extra hard aan.’

Miss Etam en Steps werden in september vorig jaar overgenomen door NXT Fashion, nadat moederbedrijf FNG failliet ging. Naast Miss Etam en Steps nam Rozenboom ook de ketens Promiss, Claudia Sträter en Expresso over. Claudia Sträter en Expresso werden binnen een maand doorverkocht aan de Van Uffelen Groep en Promiss vond een nieuwe eigenaar in Paprika.