Twinkle | Digital Commerce

Ook faillissement voor FNG in Nederland

2020-08-07
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Nadat eerder in België het faillissement werd uitgesproken zijn nu ook de Nederlandse onderdelen van FNG failliet verklaard. Volgens de bewindvoerder en het bestuur van FNG vergroot dit de kans op een doorstart.

Voor de Nederlandse merken van FNG: Miss Etam, Expresso, Claudia Sträter, Steps en Promiss, was eerder uitstel van betaling gevraagd. Maar het bestuur van FNG Nederland heeft nu de rechter-commissaris gevraagd om dit om te zetten in het faillissement. Deze is inmiddels ook uitgesproken.

Reden daarvoor is dus dat de partijen verwachten dat het eerder tot een doorstart komt. De winkels blijven voorlopig open. Het loon van de werknemers wordt doorbetaald door het UWV, zo laat het bedrijf weten. De komende weken wordt met verschillende partijen overleg gevoerd over een doorstart van ‘een zo groot mogelijk deel’ van de Nederlandse merken.

Door de coronacrisis kwam het concern in grote financiële problemen, mede doordat de winkels een periode dicht gingen. Maar ook voor de corona-pandemie kondigde FNG Groep al een reorganisatie aan.