Twinkle | Digital Commerce

CarNext overgenomen door Britse online autogigant

2021-10-20
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

Online occasionplatform CarNext is overgenomen door de Britse Constellation Automotive Group. Naar eigen zeggen ontstaat door de combinatie van beide bedrijven de grootste digitale marktplaats voor gebruikte auto’s, met jaarlijks 2,5 miljoen verkochte auto’s en een handelsvolume van 21 miljard euro.

De Constellation Automotive Group beschikt over verschillende platforms, waaronder b2b-platform BCA, dat ook in Europa actief is, cinch en WeBuyAnyCar. Volgens Constellation biedt de overname – naast het toevoegen van een nieuw platform aan het portfolio - ook voordelen op het gebied van transactiedata. CarNext verkoopt naar verwachting dit jaar zo’n 40.000 auto’s via de b2c-marktplaats en 210.000 auto’s via het b2b-veilingplatform.

Ceo Sophie Krishnan van CarNext in een reactie: ‘CarNext is erop gericht klanten een gebruikte auto volledig online te laten vinden, financieren, kopen of verkopen vanaf een plek die ze kunnen vertrouwen. De ruimte voor groei in onze Europese kernmarkten is uitzonderlijk en door deel uit te maken van Constellation kunnen we ons momentum versnellen en leider in de markt worden.’

De overname is enigszins opvallend: slechts enkele maanden geleden werd nog bekend dat CarNext zelfstandig verder zou gaan zonder diens vorige moederbedrijf LeasePlan. Het bedrijf haalde ook 400 miljoen euro aan venture capital op om verder te kunnen groeien. CarNext heeft nog wel een exclusieve samenwerking met LeasePlan.