Twinkle | Digital Commerce

CarNext verder zonder Leaseplan met 400 miljoen euro groeigeld op zak

2021-07-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:42

Online occasionplatform Carnext gaat zelfstandig verder zonder moederbedrijf Leaseplan. Het bedrijf haalde 400 miljoen euro op aan venture capital om te kunnen groeien.

Een consortium van investeerders dat ook eigenaar is van Leaseplan, waaronder TDR capital, een volledige dochteronderneming van Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), GIC, PGGM, ATP en Goldman Sachs Asset Management, heeft 400 miljoen opgehaald om Carnext een boost te geven in de volgende fase van zijn groei. Daarnaast kondigde CarNext aan dat het een exclusieve langetermijnserviceovereenkomst aangaat met LeasePlan. Dit garandeert CarNext een levering van bijna 300.000 gebruikte auto's per jaar om te verkopen via zijn B2C- en B2B-marktplaatsen in heel Europa.

Groei sinds 2018

Sinds CarNext in 2018 werd gelanceerd is het bedrijf ieder jaar gegroeid. De site is actief in de b2b-markt in 22 landen en de b2c-marktplaats is aanwezig in zeven van de grootste markten in Europa. In 2020 verkocht CarNext 40.000 auto's b2c en 200.000 auto's via zijn b2b-veilingplatform en handelaars-app. Dit vertegenwoordigt een GMV (bruto handelswaarde) van € 2,5 miljard.

Om nu zelfstandig verder te gaan kon de timing niet beter zijn, stelt Maarten van Neerven, Managing Director en cfo van CarNext: ‘Post-Covid willen meer mensen dan ooit hun volgende gebruikte auto online kopen, en wij hebben de auto's en technologie om te leveren. Met de steun van onze investeerders bevindt CarNext zich nu in een nog sterkere positie om zijn groeistrategie in heel Europa te versnellen, de detailhandelsverkopen te stimuleren en netwerkeffecten te bereiken.’

Acceleratie

Met het groeigeld wil CarNext versneld groeien op de belangrijkste b2c-markten. Het afgelopen jaar voerde CarNext een succesvolle “acceleratiestrategie” uit in Frankrijk, waardoor de verkoopvolumes verdrievoudigden. Met gemiddeld 3.000 Cars on Display werd het in Frankrijk de grootste online marktplaats voor gebruikte auto's. Komende maanden investeert het bedrijf in groei in Duitsland, met als doel om tegen het einde van het jaar ook daar de grootste online marktplaats voor tweedehands auto's te zijn.

CarNext won dit jaar een Shopping Award in de categorie Auto. Lees hier het interview dat Twinkle had met Erik-Jan Gelink, chief commercial en marketing officer bij CarNext.