Twinkle | Digital Commerce

‘CarNext stopt met Nederlandse activiteiten’

2022-11-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:49

Online occasionplatform CarNext vertrekt uit Nederland. Eerder werd de stekker al uit meerdere markten getrokken. Nu komt daar Nederland bij.

Dat meldt Automotive Magazine. De activiteiten in Spanje en Portugal zouden wel worden voortgezet. Maar nadat het bedrijf enkele maanden geleden al uit Duitsland vertrok, is nu dus Nederland aan de beurt. Volgens de vaktitel was het al langer niet meer mogelijk om in Nederland bij CarNext een auto online te kopen.

Ruim een jaar geleden werd bekend dat het platform zelfstandig voortgezet zou worden zonder de steun van moederbedrijf Leaseplan. Wel werd er een exclusieve langetermijn serviceovereenkomst met Leaseplan aangegaan, voor de levering van bijna 300.000 gebruikte auto’s per jaar. Enkele maanden later werd duidelijk dat CarNext was overgenomen door de Britse Constellation Automotive Group.

CarNext heeft naast een online platform drie retailvestigingen in Breukelen, Moordrecht en Zwolle. De Nederlandse exit is nog niet bevestigd door het bedrijf, dat verder niet wil reageren.